Topai

Ingredientai

  • 2 morkos
  • 3 dideli topinambai
  • 1 pastarnokas
  • 1 nedidelis svogūnas
  • 2 česnako skiltelės
  • 2 saujelės grybų
  • 1 valg.š. pomidorų tyrės
  • 2 valg.š. kokoso aliejaus
  • 50 ml kokosų pieno

Gaminimas

  • Nulupame topinambų ir pastarnoko odelę, supjaustome kubeliais, užpilame vandeniu, kad šiek tiek apsemtų. Verdame kol suminkštės.
  • Susmulkiname svogūną, morkas, grybus, česnaką. Įkaitintoje keptuvėje kokoso aliejuje apkepame pirmiausia svogūną ir česnaką, tuomet sudedame grybus ir morkas. Viską gerai maišant kepame pora minučių. Tuomet įdedame pomidorų tyrės, paskaniname Himalajų druska ir troškiname viską dar penkias minutes.
  • Išvirusius topinambus ir pastarnoką sutriname su kokoso pienu ir 1 valg.š. kokoso aliejaus, paskaniname Himalajų druska. 
  • Įkaitiname orkaitę iki 220C laipsnių temperatūros. Į kepimo formeles paskirtome pirmiausia grybų troškinį, tuomet sudedame trintus topinambus ir pastarnoką. Kepame orkaitėje 10 minučių. 
  • Užstatome orkaitę ant grilio funkcijos ir leidžiame apkepėlėms apskrusti (apie 5 minutes).
  • Aš skanavau su rukulos, morkų ir raudonojo svogūno salotomis pagardintomis tamari, balzamiko actu ir alyvuogių aliejumi.

2 apkepėlės

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s