Ingredientai
- 1 brokolis
- 1 stiklinė virtų avinžirnių
- 1 stiklinė virtos bolivinės balandos
- 1 nedidelis svogūnas
- 2 česnako skiltelės
- 2 valg.š. psyllium maistinių skaidulų
- Įvairūs prieskoniai pagal skonį: aš naudojau juoduosius pipirus, raudonąją papriką, kalendrą, nutritional yeast (rasite sveikų produktų parduotuvėse)
Gaminimas
- 1. Maisto smulkintuvėje susmulkiname nuplautą brokolį (nupjauname tik kiečiausią brokolio koto dalį, nenaudokite tik brokolio žiedelių,visos kitos brokolio dalys gali ir turi būti valgomos). Susmulkiname visiškai smulkiai.
- 2. Įdedame svogūną ir česnaką ir susmulkiname viską dar kartą. Galiausiai sudedame avinžirnius ir quinoa, susmulkiname.
- 3. Sudedame masę į maišymo indą. Paskaniname prieskoniais, druska, o psyllium maistinės skaidulos sujungs viską į vientisą masę.
- 4. Formuojame kepsnius, man gavosi visi 9. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., paskutinėm 5 minutėm įjunkime grilio funkciją, kad gražiai apskrustų.
- 5. Žinoma galite valgyti su pilno grūdo duonos paplotėliais ir daržovėmis, bet puikiai tiks ir su salotomis. Skanaus!
9 vurgeriai