Ingredientai
- 3 nedidelės morkos
- 1/2 raudono svogūno
- 100 g virtų žalių lęšių
- Šaukštas vynuogių acto
- Šaukštas alyvuogių aliejaus
- Šaukštas saulėgrąžų, moliūgų sėklų ir linų sėmenų mišinio
- Šaukštelis kalendros prieskonių
- Šaukštelis rūkytos paprikos
- Švieži kalendros lapeliai
Gaminimas
- Morkas supjaustykite griežinėlias, svogūną stambiomis valtelėmis. Kepkite kepimo formoje, apšlakščius kokoso aliejumi. 200 C, 15 min.
- Paruoškite padažą iš sėklų, vynuogių acto, aliejaus, prieskonių ir žiūpsnelio jūros druskos.
- Baigus kepti daržovėms, viskas kartu su lęšiais vupt į lėkštę. Gardiname šviežiais kalendros lapeliais.